img

Зеленски: Брутална, жестока нощ. Руските сили воюват срещу линейки и детски градини

/
/
/
447 Views

Украинският президент пусна ново видеообръщение

“Изминалата нощ беше брутална”. Това обяви украинският президент Володимир Зеленски в ново видеобръщение към нацията, съобщава SkyNews.

“Изминалата нощ в Украйна беше жестока – отново обстрел, отново бомбардировки на жилищни квартали, на граждански инфраструктури. Те воюват срещу всички. Те воюват срещу всичко живо – срещу детските градини, срещу домове и дори линейки”, твърди той.

Зеленски отрече появилата се по-рано информация, че руска делегация е пристигнала в Беларус за преговори с украинците. „Преговори в Минск можеха да бъдат възможни, ако Русия не беше атакувала страната ни от беларуска територия. Минск е място, което ние не сме избирали. И най-вече: не и вие, а го е избрало ръководството на Русия. Точно преди 4 дни от беларуска територия излетяха крилати ракети, самолети, вертолети и техника и удариха нашия живот, нашите домове”, посочи Зеленски.

Той обаче подчерта, че Киев остава отворен за преговори, но на друга локация – Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку. „В държава, от чиято територия не летят ракети. Само там преговорите могат да бъдат честни и могат действително да сложат край на войната”, посочи украинският държавен глава.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text