img

Защо гъбите за чинии са с различен цвят? Ето коя за какво точно се използва:

/
/
/
2198 Views

Човек се учи, докато е жив! Това гласи популярната поговорка, но животът ни я доказва ежедневно с малките неща, които постоянно откриваме.

Като това, че гъбите за миене на чинии неслучайно са разноцветни – знаехте ли го?!

гъби за чинии цвят

Оказва се, че цветът на гъбата за миене е важен фактор в домакинството. И там си има тънкости, на които дори опитни домакини не обръщат внимание.

Обичайните цветни парчета се намират в почти всяка кухня.

Ние обаче възприемаме техния ярък цвят като нормален маркетингов трик и затова не смятаме, че характеристиките на гъбата може да е скрита зад цвета й.

гъба с веро
Снимка: Istock

Разбира се, отговорът е да – това е маркетингов трик, но само ако говорим за меката, основна част от гъбата. Цветът на абразивната страна, обаче има значение – той показва степента на твърдост на покритието, разбра Магазина за Новини. Този материал се нарича scotch-brite (от търговската марка American Scotch-Brite) и е направен от груби влакна, залепени върху основата мека част.

Скоч брайт лентата при гъбите за почистване обикновено се предлагат в три цвята. Ето защо:

гъби за чинии

Зелено

Гъба със зелена абразивна част е предназначена за най-тежките замърсявания. Въпреки това такъв твърд материал може да надраска някои покрития. Не се препоръчва да се използва върху незалепващи тигани, витражи, емайлирани съдове и др.

червена гъба за чинии

Червено

Този цвят показва средна твърдост и е най-предпочитаният вариант. С такава гъба може лесно да се премахнат упоритите замърсявания и суха храна, но без да се нараняват или драскат съдовете толкова много.

жълта гъба чинии

Жълто

С този цвят се предлагат гъби за почистването на фини повърхности, като например стъклени съдове или чаши. Такъв материал нежно обработва повърхността и може да се използва интензивно.

Източник: За жената

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text