img

Жител от поразения блок: Улучи точно всекидневната, cъпругата и детето ми са със счупени крака

/
/
/
291 Views

Тежки часове в Украйна. След ожесточен обстрел в Киев през нощта, в третия ден от войната сраженията се преносоха по улиците на украинската столица, предаде БНТ.

Ракета улучи жилищен блок. Противоречиви са данните за пострадалите, които били в сградата. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че до 6 ч. сутринта при военната операция са пострадали 35 души, сред които и 2 деца.

С настъпването на деня, настъпи и неизвестността за жителите на Киев. Ракета удари жилищен блок в Киев. Покоси между 18 и 20 етаж. Няколко апартамента са напълно разрушени.

„Успяхме да избягаме. Имахме късмет. Улучи точно всекидневната. Съпругата ми и по-голямото ми дете са със счупени крака. По-малкото беше отведено някъде от спасителите. Сега се опитвам да го намеря.“ – разказва обитател на блока

Близо до сградата се намира болница с родилно отделение.

Цяла нощ в столицата отекваха експлозии. По улиците се чува артилерийски огън. От Фейсбук страницата си украинските въоръжени сили съобщиха, че в града се водят „активни боеве“ и призоваха хората да намерят безопасни места, да не стоят до прозорци и балкони.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text