img

Ето кой запали руското знаме на снощното шествие – син на кмет от ГЕРБ, сам се похвали за „подвига“ си

/
/
/
935 Views

Иван Белишки, който е син на кмета на Панагюрище Никола Белишки и виден млад активист на ГЕРБ, е човекът, който запали руското знаме на шествието войната в Украйна вчера.

 

 

 

Мъжът сам се похвали с действията си и получи известна подкрепа от видни протестъри като Манол Глишев, макар и с половин уста заради партийната си принадлежност.

 

 

Все пак сред участвалите в демонстрацията се наложи мнението, че шествието срещу Путин би трябвало да е „естествено обединение на десните сили“. Други обаче продължават да настояват, че става въпрос за явна гербаджийска провокация.

 

 

Миналата година Белишки-младши беше изправен пред съд, след като нападна младеж на 17 септември след спор за паркиране в Панагюрище. Тогава кметският син, който вече живее в София, нанася удар с метален бокс по друго момче на общинския пазар в града.

 

 

Това далеч не е първият досег на младия Белишки с правораздаването в България.

 

 

Както вече ви споменахме – през юли 2019 година той бе задържан за търговия в нета с антики, а впоследствие пуснат под гаранция от 2000 лева. Тогава той беше заснет със скрита камера как върти незаконната си търговия.

 

 

След близо 8 часа претърсвания в жилището му на столичната улица „Нишава“ №34, вътре бяха открити културни ценности, револвер, както и други оръжия.

 

 

 

Преди два месеца пък Белишки беше задържащ след като помете с колата няколко коли в центъра на Панагюрище, вряза се във витрина, след което се укри от органите на реда.

 

 

lupa.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text