img

Да живее България! Яки пазарджиклии поставиха трибагреник на висока скала с открита гледка

/
/
/
631 Views

Голям трибагреник се развява от няколко дни на скала с открита гледка, в близост до пазарджишкото село Варвара.

Българското знаме бе поставено по повод националния ни празник 3 март от група ентусиасти, които са запалени планинари и имат десетки походи зад гърба си.

При поредния такъв към връх Милеви скали, Ангел Щерев, Георги Голчев, Николай Радулов, Тодор Събев, Спас Караджов, Александър Голчев, Живко Голчев, Красимир Арапов и Иво Иванов харесали мястото и се организирали.

Флагът с бяло, зелено и червено те са поставили на висока скала с открита гледка, която се вижда дори от преминаващите по пътя Пазарджик – Велинград.  Точната локация на мястото е в посока хижа Равно боре, но с начална точка от село Варвара, а не от Варварските минерални бани.

Ентусиастите са заплатили материалите за направата на знамето със собствени средства, а човекът, който е вложил допълнително време да подготви необходимите материали за пилона и знамето е Николай Радулов.

Трибагреникът е дълъг 3,50 метра и широк 1,50 метра, а пилонът към него е 5 метра. Самата изработка е отнела на Николай само ден.

Инициаторите търсят символиката на националния празник и се надяват трибагреникът да срещне погледите на хиляди българи, разбра Магазина за Новини

Тук е моментът да попитаме –  а вие ще сложите ли българско знаме пред къщата, апартамента или офиса си за националния ни празник? Лесно е – купувате си знаме от един от многото търговци и го прикрепяте към прозореца си. А и винаги е добре да има българско знаме в дома. Ако сте по-изобретателни може да закрепите и прът, на който да се развява.

Все говорим, че в България не празнуваме този празник, а го имаме просто за почивен ден. Ето това е един добър начин да се отбележи!

„Идеята ни идва с очаквания празник на 3 Март. Пред всичко и основното е да не забравяме, че сме българи, за това поставихме там знамето, за да се вижда отвсякъде.“ – споделя пред Trafficnews един от членовете на групата Ангел Щерев.

„Цялата ни група е създадена на шега, докато караме колела до село Баткун. Кръстихме я още по на шега Баткун дьо Франс. (Няма логика, граничи с лудостта прославила село Баткун и лудницата в него).“ – допълва шеговито пазарджиклията.

Източник: Трафикнюз

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text