img

ГЪРМИ СКАНДАЛ: Денков и Асен предлагат за директор на МВР човек, свързан с контрабанда?

/
/
/
288 Views

Бруталните чистки в МВР под натиска на „промяната“ продължават. За директор на ОДМВР-Хасково вътрешният министър Калин Стояно ще предложен Недан Хаджиев, твърдят запознати. Хаджиев, известен в района като човек на най-големия контрабандист на цигари в България Паскал и Черепа, бе назначен за директор областната дирекция в Хасково от Бойко Рашков през януари 2022 година по време на правителството на Кирил Петков, като през юни 2021 година същият Рашков го прави зам.-директор от ОДМВР-Хасково. Преди това е бил инспектор в сектор БОП в дирекцията. Хаджиев сяда на мястото на Венцислав Кирчев, доверено лице на кръга около Васил Божков-Черепа в Хасковско, контролиран от човек с прозвището Иарата. Кирчев става директор на националната полиция, назначен от Рашков и ръководи позорната акция за ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова на 17 март 2022 година.

След падането на правителството на Кирил Петков, Кирчев, който прави шеметна кариера от началник на полицейски участък в Черноочене, Кърджалийско, до директор на полицията благодарение на връзките си с Асен Василев, напуска скоростно системата на МВР и се оказва в листите на „промяната“ за изборите миналата есен.
Според запознати Недан Хаджиев, също е човек на Асен Василев. Те твърдят, че премиерът Николай Денков и Василев са извикали в МС вътрешният министър Стоянов и са му наредили експресно да назначи Хаджиев отново за директор на ОДМВР-Хасково.

Той бе махнат от служебният министър Иван Демерджиев през септември м.г.
Според публикации в медиите Хаджиев е свързан с контрабанда на цигари, в която водеща фигура и мъж с прозвището Паскал, както и с хора на Черепа. Твърди се, че опъвал чадър над трафика на мигранти. Публикации го свързват като съсобственик на хасковското заведение „Плаза“ с Иван Каракачана и Димо Златаря и че наскоро са закупили имот за над 2 милиона лева в центъра на Хасково. Твърди се, че по тази тема има сигнали и доклади във „Вътрешна сигурност“ и ДАНС, в които всичко е изтъкнато, но се прикрива. Запознати твърдят, че назначението на Хаджиев е свързано с предстоящите местни избори, като МВР-Хасково да се използва като „бухалка“ срещу противниците на „промяната“.

Стефан Ташев, Breaking.bg

Източник: demokrat.bg

Материалът ГЪРМИ СКАНДАЛ: Денков и Асен предлагат за директор на МВР човек, свързан с контрабанда? е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text