img

Гръм по Нова Нюз: Без Стефан Янев в следващия парламент! БСП остават сами…

/
/
/
61 Views

Не трябва да ни притеснява отиването на избори. Въпросът е хората да не се демотивират да гласуват. Те трябва да разберат, че абдикацията от вота не е в тяхна полза, потенциално кабинет може да се излъчи и с ниска избирателна активност, но не е в това смисълът. Наблюдавахме политическо лицемерие в последните месеци, пишем нова история.

Това каза за Нова нюз Лидия Даскалова, политолог.

По думите ѝ има две поуки, които следва да се извлекат от ситуацията.

„Има голяма част от обществото, която действително иска промяна. Това се видя от изборните резултати. Новите политически сили като ИТН и ПП бяха на първо място, това е знак, че хората не искат да живеят както досега.

Advertisement

Вторият извод е, че когато предадеш своя електорат, няма да ти бъде гласувано отново доверие. ИТН е абсолютен знак за това“, подчерта тя. И допълни, че БСП ще продължи да пада надолу.

„Струва ми се, БСП са абсолютно сами, изгубиха и старите си партньори. „Български възход“ може и да не влезе в парламента. Нужна е или преориентация към модерното ляво, или друга промяна, но така не виждам как ще продължи.

Има ниша за нов ляв проект. Важно е не просто да са нови, а какво се случва, след като се създадат. Трябва да спрем да се доверяме на експерименти, които идват с шаблонни фрази и обещават нещо. Важно е кой оглавява новия проект и план какво ще се случи“, посочи Даскалова.

източник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text