img

Гръмнаха в главата един от най-богатите българи в центъра на София. Преди малко издъхна

/
/
/
575 Views

Той бе прострелян в центъра на София през юли 2007 г.

Не изпускай тези оферти:

 

След 15 години будна кома почина бизнесменът Манол Велев, съобщава в. “24 часа”. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г.

 

Манол Велев е роден на 9 септември 1959 г. С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат, са семейство от 1986 г. Той е бивш състезател по мотокрос. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, стротиелството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ той представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г. Велев бе президент на футболен клуб “Вихър” (Горубляне), впоследствие обединил се с “Академик” (София) и достигнал до втора дивизия. Велев беше и запален тенисист. През есента на 2002 г. влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев.

През 2001 г. Велев основава Българска федерация по боулинг. Участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“.

Двамата с Весела Лечева имаха и фондация “Деца и здраве”, като нейната първа проява през 2004 г. бе в помощ на децата от училище “Луи Брайл” и сираците от дом “Вяра, Надежда, Любов”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text