img

Главсека на МВР стои на тръни: Радев не е изпратил отказа си

/
/
/
323 Views

Все още в МВР няма постъпило официално писмо от Президентството, че държавният глава отказва да подпише указ за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Вчера от Президентството беше изпратена позиция, в която се казва, че по всичко личи, че искането за освобождаването на Тодоров е политическо и няма да обслужи обществения интерес.

Вътрешният министър коментира, че по всичко личи, че президентът няма да се съобрази с мотивите, изложени от него за несправяне със задълженията на главния секретар, а на Петър Тодоров щяло да му бъде трудно оттук нататък да бъде главен секретар.

„Все още нямаме официален отговор от страна на Радев. От позицията, която видях вчера от Президентството, оставам с убеждението, че той ще реши, без да вземе под внимание всички случаи, които конкретно съм изброил в мотивираното искане до него. Става въпрос за случаи, при които има допуснати множество пропуски от страна на професионалното ръководство, в резултат на което са нарушени координацията, контролът и организацията на всички служби. Това са пропуски, които, ако не бяха допуснати, може би днес нямаше да сме тук заради загиналите полицаи, убиецът на Димитър от Цалапица щеше да е там, където му е мястото, а убитият психолог от София щеше да е жив”, каза още той. Стоянов отказа да коментира има ли напредък по разследването на убийството на Алексей Петров.

Източник: demokrat.bg

Материалът Главсека на МВР стои на тръни: Радев не е изпратил отказа си е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text