img

“Възраждане“: Щом искат оставката на Янев, да си ходи цялото правителство

/
/
/
353 Views

Ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с мотива, че всички трябва да следват политиката на министър-председателя, ние от „Възраждане“ искаме оставката на цялото правителство. Това се казва в позиция на партията, свързана с последните събития в правителството. 

„Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил.

Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ.

Няма как  в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази  на интересите на българския народ“, подчертават от „Възраждане“ .

 

Според партията на Костадин Костадинов „политиката на премиера е в разрез с българския национален интерес„.

„В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви, ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес.

Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси“, казва още от „Възраждане“.

Те настояват за оставка на цялото правителство. „Считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва“, се подчертава още в позицията.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text