img

Вкарват Лютви Местан в затвора за 5 години?

/
/
/
1319 Views

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан твърди, че няма никаква вина за катастрофата от 14 април 2019 г., в която загина 6-месечно бебе. Тогава край с. Загорско, на пътя от Кърджали за Гърция, автомобилът на Местан се блъсна с този на Юсеин Тефик.

„Вече 15 месеца изживявам този ад, в който съм репресиран от прокуратурата. Имам дълбоки съмнения, че всичко това е политическа поръчка.“, каза етническият турчин в ефира на bTV.

Манипулациите на прокуратурата

Той твърди, че след катастрофата са подправени много важни доказателства, които го оневиняват. Като например, че е сложена стоплиния на знака „СТОП“, а преди това е нямало такава. Както и факта, че са отрязани цели 108 храсти, за да се докаже, че е имал идеална видимост.

Ударът между двете коли

Всъщност Лютви Местан твърди, че е спрял на „СТОП“, огледал се е и е влязъл в главния път. Чак след като си направил маневрата, Юсеин Тефик го ударил. Според лидера на ДОСТ, Тефик нямал място в неговата лента, защото там били само колите в посока Гърция, а той се движил в обратна посока. Освен това имало и 200 метра непрекъсната линия, която му забранява да бъде там.

„Единствено bTV показа снимката, на която се вижда абсолютно непрекъснатата линия. Месеци наред останалите медии показваха снимка на разбитата ми отдясно кола, за да внушат, че се е движила от Гърция за Кърджали.“, каза Местан пред Антон Хекимян.

Двойният стандарт

Той е бесен, защото неговата книжка веднага е била взета, а тази на Тефик едва преди 10 дни. Местан твърди, че бащата на загиналото бебе има 18 нарушения на пътя, но прокуратурата си е затворила очите за този факт. Вместо това го изкарала, че той имал 13 нарушения, а всъщност никога не се бил качвал в тези коли, а нарушенията са на други хора от ДПС.

Въпреки голямата трагедия, Лютви Местан не изпитва и грам вина. Той няма намерение да се вижда някога с опечаленото семейство и твърди, че за цялата катастрофа е виновен бащата на жертвата, който постоянно карал като обезумял по пътищата на България.

„Аз съм обвинен, защото се казвам Лютви Местан, директно го заявявам.“, изригна лидерът на ДОСТ.

Юсеин Тефик също е привлечен по делото като обвиняем, но основното обвинение е за Местан, когото прокуратурата упреква в липса на предпазливост. Той обаче твърди, че чужд грях няма да носи.

Местан за скандала с Борисов

Бившият лидер на ДПС взе отношение и по темата с Бойко Борисов и скандалните снимки от спалнята му. Той е на мнение, че само двама души знаят истината – премиерът и човекът, който го е снимал.

Присъдата

Оттук нататък за Местан има реалната опасност да се окаже дори зад решетките. Ако бъде доказана вината му, може да влезе в затвора за поне 5 години. Същото важи и за бащата на бебето.

Разследването на катастрофата трябваше да продължи още преди 2 месеца, но се отложи заради пандемията. Сега обаче това ще се случи.

Реално обаче, след като бе повдигнато обвинение и срещу Тефик във връзка с превишената му скорост, вече и двамата с Местан ги грози една и съща съдба. Няма как единият да бъде оневинен без другия, както и обратното.

 

Източник: https://vijgo.eu/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text