img

Вижте реклама на Москвич за Европа през 80-те години ВИДЕО

/
/
/
1069 Views

В СССР почти не е имало реклами, но автомобилите са заемали специално място – тях са ги рекламирали и на вътрешния и (по-специално) на външния пазар.

Ярък пример за това е рекламен клип за автомобила Moskvich 2140 SL, чието производство започва в началото на 80-те години на миналия век.

Английският език в клипа разказва, че колата е създадена по поръчка на „Автоекспорт“.

Всъщност, именно тази организация е продавала зад граница всичките съветски автомобили. Както в повечето рекламни продукти от онова време, в клипа има особен стил и предаване, но също така нивото на „фирменост“ е вдигнато до максимума.

В началото на клипа виждаме импозантен джентълмен, който приключвайки полеста със своя спортен самолет с надпис ДОСААФ, говори по телефона и разбира, че жена му го чака у дома. След това той поглежда часовника си и сяда в Москвич.

По пътя си джентълменът се сблъсква с няколко препядствия – гъста гора, неизорано поле, внезапни взривове. Автомобилът обаче се държи перфектно.

„Ако вие срещнете истински приятел, такъв, какъвто е Москвич Лукс, вие можете да бъдете уверени: той никога няма да ви подведе“, казва глас в клипа на заден план.

В крайна сметка джентълменът пристига у дома при жена си навреме.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text