img

Вижте как си живее по царски Иван Гешев в държавата резиденция в Бояна

/
/
/
745 Views

„Заради оглушителното мълчание на Министерски съвет по въпроса защо Иван Гешев живее в резиденция Бояна (дом №5) и неговото изказване, че „от този храст няма да излезе заек“, решихме да покажем съдържанието на „храста“, това написа Отровното трио в свой пост във Фейсбук.

Бабикян, Минеков и Хаджигенов добавят също и поредица от въпроси:

„Припомняме изявлението, че Гешев живее в държавен имот по препоръка на всички български служби.

Какви мерки за сигурност настаниха главния прокурор в дома, в който е живял министър-председателя Петко Каравелов? Наложиха монтаж на италианска спалня? Наложиха поставяне на телевизори в почти всички стаи? Инсталиране на фитнес зала? Поставяне на билярдна маса? Сменя ли мястото си за спане в различните спални от мерки за сигурност? Как скъпите брави и луксозната камина гарантират сигурността на Гешев? Пренася ли се храната му от приземната кухня до трапезарията с вътрешен асансьор от мерки за сигурност?

Защо Борисов крие отговорите?

КОЙ ще даде отговори на тези въпроси?“

Отровното трио припомня също, че през миналата година, когато беше номиниран за поста главен прокурор, Гешев обяви следното: „Разполагам с жилище, което е ипотекирано в квартал „Волуяк“. „Жена ми разполага с таван до Софийски централен затвор, а не в квартал „Изгрев“ или „Изток“. Нямам асансьор, който да ми стига до хола“ (тогава той визираше скандала „Апартаментгейт“).

В декларацията му подадена пред КПКОНПИ тази година, той не декларира никаква недвижима собственост, нито автомобили. Само ипотечен кредит на стойност 63 000 евро.

В последната седмица на месец август главният прокурор сам каза, че живее в държавен имот. “Живея в държавен имот, по препоръка на всички български служби за сигурност, включително Националната служба за охрана”, каза Гешев пред Нова телевизия на 26 август.

Резиденция “Бояна” е създадена през 1974 година като представителен комплекс на комунистическото ръководство на страната.

Състои се от две по-големи сгради – Дом 1 и Дом 2. В първата днес е Националният исторически музей, а втората е комплекс от конферентни зали и жилищни части, който обслужва правителството. Има още 6 по-малки сгради.

Според три независими източника на Свободна Европа, пожелали анонимност, главният прокурор Иван Гешев живее в Дом 5, една от по-малките сгради.

Информацията, че Дом 5 в момента е зает, се потвърждава и от разговор със служител на оглавяваната от Чинов дирекция. Той отговори на стационарния си телефон в Министерския съвет. Представихме се за туристи, които желаят да наемат помещение за нощувка в “Бояна”.

През последните 30 години не е известно в “Бояна” да е живял представител на съдебната власт.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text