img

БТВ съживи Тодор Живков с изкуствен интелект

/
/
/
667 Views

БТВ успя да „съживи“ бившия комунистически диктатор Тодор Живков с програма за изкуствен интелект.

Програмата обаче все още не позволява да му бъде взето интервю.

Разглеждайки статични снимки, не можете да получите изчерпателна картина на заснетия човек.

MyHeritage, който вече използва изкуствен интелект за автоматично подобряване на качеството на изображенията, се опита да подобри още повече ситуацията.

В резултат на това бе създадено приложението Deep Nostalgia (дълбока носталгия), което анализира мимиката на сниман човек и създава кратко видео.

Функцията Deep Nostalgia е подобна на Live Photos в iOS и iPadOS, с видеозапис няколко секунди преди и няколко секунди след натискане на бутона за снимане.

Тази функция е използвана за заснемане на перфектния кадър, който може да не съвпада с момента на щракване на затвора. Междувременно Deep Nostalgia, напротив, „анимира“ статични снимки и това действие е достъпно дори за снимки, направени не на съвременен смартфон.

Първо, не можете да „съживите“ група хора, само един човек може да се движи. Също така, движението се простира само до лицето и шията.

За да тествате възможностите на новото приложение, трябва да се регистрирате на уебсайта MyHeritage, след което ще можете да създадете пет безплатни анимации.

За по-нататъшна обработка на снимки потребителят ще трябва да плати абонамент.Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text