img

Борисов разкри защо е арестуван и обяви: Рашков е като Путин, а аз като Навални

/
/
/
367 Views

Последните дни се чуха много неверни твърдения относно проверките на АДФИ. Днес искам да изложа хронологията пред вас.

Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ бившяит финансов министър Владислав Горанов по повод ареста си в края на миналата седмица.

Не изпускай тези оферти:

 

„Докладът на АДФИ от януари 2020 година може да се намери лесно. Там ясно е казано, че определени хазртни компании не плащат данъците. Опитът от последните дни на висши държавни служители да се разправят с опозицията не е демократичен. Асен Василев прави спекулации с доклада на АДФИ от 2021 година. При претърсването у нас не беше открито нищо съществено, иначе щеше да бъде съобщено“, каза още Горанов.

 

„Арестите от миналата седмица показват тотална институционална некомпетентност. Управляващите увъртат и твърденията на Кирил Петков и Асен Василев не отговарят на истината. Най-голямата глупост е, че 90% от обществените поръчки с евросредства са свързани с една и съща фирма. Не може един министър-председател да коментира по този начин системата за проверки на собствената си държава. Не може Европейската комисия да твърди, че тази система работи, а Кирил Петков да обявява обратното. Това нанася огромни щети на институциите. Не бих се учудил ЕК да ни спре европарите“, добави от своя страна Томислав Дончев.

„Чакам седми ден след арестите да чуя истината. Рашковото МВР разпространи съобщение, че става въпрос за 120 случая, които се разследват от Европейската прокуратура. Рашковото МВР излъга. Цялото управление е аматьорско начело с Кирил Петков и Бойко Рашков. Очевидно е замесен и Асен Василев, който прави стъкмистика с докладите, за което обясниха колегите педи мен“, заяви Десислава Атанасова.

„Кирил Петков и Бойко Рашков нарушиха законите. Те дължат отговор на българското общество, на ЕК, на европарламента, на вас журналистите кой ще понесе отговорност. Тези арести бяха удар срещу българската демокрация и поставя на карта европейската преспектива на България“, каза Тома Биков.

„Аз обявих категорично нашата евро-атлантическа линия. Два дни преди да ме арестуват аз я заявих ясно пред украинския посланик, а в деня на ареста и Петро Порошенко. Веднага след това ме арестуваха. Явно защото ги хвана страх, че ще я защитаваме в парламента. Украйна искаше от нас въоръжение – каски, автомати, ракети. Уплаши ги факта, че ако това искане бъде внесено в парламента, ще мине с наша подкрепа. Коалицията я хвана страх и ме арестуваха“, разкри Бойко Борисов.

„Представете си какво щеше да стане, ако аз бях арестувал Станишев. В момента тезата им се крепи на показания на човек, санкциониран по „Магнитски“ – визирам Божков. Всичките им действия се дължат на факта, че искат да откраднат зърното, газа. Заплашиха младежите от ГЕРБ с пет години затвор и след арестите те не смеят да гъкнат“, обяви Бойко Борисов.

„Няма да разказвам подробности, защото тече разследване. Свариха ме на масата, с децата ми. Претършуваха всичко – кухня, тенджери, в спалнята – дрехи, чорапи. Върви един и снима, белкем намерят нещо, както изплю камъчето Рашков – кюлчета и пари. Няма как да ги намерят, защото никога не съм имал кюлчета. Едно златно синджирче с кръст имам, то дали 15 грама има. Горанов никога не ми е носил. Цялата къща ошушкаха и вървят и снимат. Накрая направиха протокол за претърсване и пишат – не се намира нищо, не се намира нищо. Аз реших, че си отиват, но те ми казаха – трябва да ви арестуваме. Аз треперих да не ми подхвърлят нещо и ги питам – като нищо не е открито, защо трябва да ме арестувате по неотложност и да ме водите като панарджийска мечка. Приемам, че изпълняват заповеди, но пред детето ми не трябваше да го правят. Молих им се да не ми слагат белезници пред детето. Причината за ареста ми е ясна“, категоричен беше Борисов.

„24 часа нито един човек не дойде да ни разпита. Ето това е неотложността. Тарикат мъж не писка, но за Севда ми е жал. Донесоха ни тотална разруха – всяка седмица нови заеми се теглят. Няма една сфера, в която да има подобрение. Аз чух, когато им разпоредиха да ме арестуват, те вътре 20-30 човека и викат – не намерихме нищо, а отсреща им отговарят – арестувайте. Направиха ни на маймуни. Благодаря на Манфред Вебер и колегите от ЕНП“, добави Борисов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text