img

Борисов заплаши: Неблагоприятно е да дойдат други да управляват, ще върнат с години развитието на страната

/
/
/
904 Views

Неблагоприятно е да дойдат други да управляват. Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява. После ще си хапем ръцете и ще се чудим защо се върнахме с развитието на страната с 2-3 години“.

Това заяви Борисов, който е на поредна инспекция из страната и коментира добрата финансова новина, която по-рано днес бе съобщена, а именно, че международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

Заедно с премиера са министърът на финансите Кирил Ананиев и шефът на образователното ведомство Красимир Вълчев.

„Винаги сме уверявали президента Радев, че сме стабилни финансово в дългосрочен план. Без да коментирам излишно доклада на Fitch Ratings това искам да го сложите на сайта на финансовото министерство, за да може всички да провъртат какво пишат най-добрите финансисти в света.

Това е за всички, които казват, че сме омръзнали и ако дойдат на власт те с малките си проценти ще стане нещо много интересно“, каза Борисов.

„Във всичките години, когато разни коалиции идваха на власт си спомняте, че една по една бяха спирани всички европейски програми. Те се опитваха да се оправдаят, че ние сме били преди тях и видиш ли заради това било така. Но като дойдем ние от ГЕРБ на власт всички фондове работят“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„За опонентите ми промяната е несигурност, защото е елементарно да се види – когато сме ние оценките са стабилни и добри.

БСП например са шампиони – при тях са фалирали куп банки“, допълни Борисов.

Да кажеш, че у нас е разруха и сме фалирали е откровена лъжа. Толкова много сме направили – хората го оценяват“, каза Борисов .

„Киро, ти си правил някоя мошенгия, защото опровергава тези, които сега лъжат, лъжат, лъжат от сутрин до вечер по телевизиите. Ако не си правил мошенгия мога само да те поздравя“, пошегува се премиерът с финансовия министър.

Източник: onovini.eu

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text