img

Баща счупи черепа на малкото си дете заради тоалетна хартия и го остави в кръв

/
/
/
612 Views

Изрод, пребил 10-годишния си син почти до смърт във Велико Търново заради тоалетна хартия, вече е подсъдим. Момчето бе с разбит череп и лекарите едва го спасиха. Случаят доби публичност и много коментари против родителя насилник, който престоя в ареста доста време, съобщи „Борба”.

След това детето му бе отнето от социалните служби и настанено в институция. Преди година обаче съдът е върнал хлапето на бащата, който обещал да се поправи. В момента срещу 43-годишния Борис Борисов върви съдебен процес във Великотърновския районен съд. Синът му, вече 13-годишен, ще трябва да бъде свидетел срещу баща си, който не се признава за виновен.

„Тате, ще слушам, не бе бий”

Тогава Борис купил на сина си нови маратонки. После се прибрали в помещение към автосервиза на ул. „Беляковско шосе“, където живеят и сега, и бащата изпил литър бира. След това родителят повел 10-годишното хлапе по игрални зали, където пиенето било без пари, и бащата изпил рекордно количество бира до 19:30 ч.

Когато се прибрали, детето попитало баща си може ли да вземе тоалетна хартия. Последвала грандиозна караница по темата, че тоалетна хартия ползват само жените, а мъжете се миели. После детето се прибрало в стаята, бащата влязъл след него.

По повод ненаписано домашно Борисов се разярил, започнал да крещи, да го удря и да блъска по масата, а детето само се молело: „Тате, аз ще слушам, не ме бий, не ме наказвай”, „Тате, спри, искам да ти кажа нещо”. Борисов крещял: „Махай се, заминавай, повече не се връщай”. Изгонен, синът излязъл от сервиза и отишъл в близък супермаркет, където разказал, че баща му го натирил.

Родителят все пак отишъл да прибере момчето, но вкъщи адът продължил след поредните количества бира. Този път то трябвало да отговаря на въпросите защо е излъгало, че било изгонено от къщи.

Накрая Борис Борисов хванал детето за дрехите, вдигнал го и със сила го хвърлил на единия пластмасов стол от страната на шкафа. То паднало със стола и си ударило главата отзад, получило счупване на лявата теменна кост. Въпреки кръвта момчето успяло да се изправи, пропълзяло под масата, като се молело на баща си да не го бие. И повтаряло едно и също: „Искам да кажа нещо. Аз ще слушам. Аз ще слушам!”. Вместо милост бащата изкрещял на момчето… да скача през прозореца. След това затръшнал отворения прозорец.

Когато скочил от прозореца, хлапакът изпитвал вече силна болка в главата от получените травми. Бил по чорапи. Плачел от ужас, болка и обида. Успял да стигне до шосето срещу гробищния парк и застанал на платното, като се опитвал да спре автомобил, който да го откара в полицейското управление. Било около 20:30 часа. Буквално се метнал на една кола, която спряла и го прибрала.

Хората попитали защо плаче, а детето отговорило, че баща му го набил. На въпроса какво е направило, за да го набие, момчето отвърнало, че не знае. Когато добрите хора го откарали в полицията, видели, че детето започнало да залита на няколко пъти.

Веднага пристигнал екип от Спешна помощ. През цялото време момчето повтаряло, че силно го боли глава. Казвало: „По-добре в дом, отколкото при тоз простак!”. В болницата било констатирано счупване на черепа, детето било настанено с опасност за живота и е спасено от лекарите във В. Търново по чудо.

Майката избягала в Германия от системния побой

Побойникът е с основно образование, преди години е осъждан, но вече реабилитиран. Преди години заживял на съпружески начала с майката на детето, а тя тогава била на… 17 години. Имали още един син, който починал от тежко заболяване. По онова време живеели в Присово при роднините на майката.

И тогава Борис пиел, а от къщата се чували крясъци, недоволства и закани с побой по всякакъв повод, хвърляне на различни вещи по младата жена, нанасяне на удари с шамари, юмруци и ритници.

Ходела насинена и подута на работа. Живеела в страх и ужас от агресивното му поведение. Започнала да търси начин да се спаси с детето, но разбрала, че не може да го изведе в чужбина без разрешение на бащата, и заминала сама за Германия, където се намира и сега.

Избягала един ден в началото на януари 2010 г. тайно от всички, след като оставила детето в детската градина. Борисов бил агресивен и налитал на бой не само на жена си. Роднина на жената разказал по време на разследването как Борис го пребил, защото не си спрял радиото, когато му наредил.

След бягството на жена си Борисов станал още по-изнервен, невъздържан и агресивен. Пак пиел, тормозел и биел детето. Накрая момчето било настанено за отглеждане в Дом за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови”. Бащата обаче поискал да го отглежда, съдът му предоставил упражняването на родителски права, а майката била осъдена за издръжка.

Въпреки агресията и пиянството Борис постепенно станал ценен специалист по ауспуси и когато синът му щял да започва училище, помолил работодателя си да ги приюти да живеят в сервиза, за да не пътуват от Присово. Приготвили една стая и останали във В. Търново, но побоищата и скандалите никога не спирали. Сега бащата и синът пак са заедно и пак живеят на същото място.

Делото срещу Борис върви бавно и с разпит на свидетели. Магистратите казват, че момчето ще бъде разпитано при специални обстоятелства и с техника, без да вижда баща си.

Ако Борис бъде осъден, го грозят от две до десет години лишаване от свобода за побоя над сина му от 2017 г. Самият той обаче като малък също е бил жертва на домашно насилие. В такава среда расте и синът му. По последни данни домашното насилие се предава на цели четири поколения, преди да бъде заличено като поведение при решаване на проблеми.

Странното и абсурдното в тази ужасна драматична история обаче си остава въпросът защо това момче е върнато на бащата? След всичко преживяно, което е известно на властите. Защото може би има и много неразказани ужаси и тормоз, за които никой не подозира.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text