img

Ансамбълът ни по художествена гимнастика аут от световното

/
/
/
440 Views

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика няма да участват на световното първенство в Япония. Причината е сериозна контузия на Лаура Траатс, която е била установена часове преди началото на шампионата.

„Получихме официална информация от БФХГ, която обявяваме с огромно съжаление!Българският ансамбъл няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс!Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка.Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбор е невъзможно!Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!“, пише в официалната фейсбук страница на федерацията.

Това трябваше да е последното състезание за ансамбъла, който постигна най-големият успех, спечелвайки титлата в Токио. Момичетата бяха перфектно подготвени и тръгнаха за единственото отличие, което липсваше в тяхната колекция – злато от многобоя.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text