img

Акушерка от Враца с разтърсващи думи за случая с Меги в Спешното

/
/
/
498 Views

Вълнуващ коментар направи врачанката Бетина Ивайлова, която е учила за акушерка в Медицинския университет в Плевен.

Постът й е в социалните мрежи, но подставя един много важен въпрос пред протестиращите – да имат мярка и да не насаждат незаслужена омраза към лекарите и медицинските сестри, защото утре няма да има кой да им помогне на тях.

Вижте какво написа Бетина Ивайлова:

Мислех да се въздържа от коментар, на случилото се в Спешното отделение към МБАЛ Враца, но не се сдържах. Първо, заради това че съм здравен работник и второ че съм жител на града.

Да си призная, не можах да изгледам цялото видео.

 

За мен това освен, че е тъжно, болно … е и огледало на случващото се в обществото, в което живеем. Няма да засягам темата, че здравната ни система е в пълен хаос, нито че образователната е един кратък виц, а искам да отбележа друго.

Гавра е, че по-голяма част от населението на северозападния регион нямат допир до медицинска помощ, навременна или не! Забравени, отхвърлени и изолирани от света, те си умират на спокойствие, но вече е прието за нещо нормално и естествено и никой не протестира.

Та в този ред на мисли … Когато протестите ни станат еднолични и започнем да упрекваме ценностите, идеалите си и човешкото си поведение, тогава евентуално може да започне промяна. 

П.С: Фунията трябва да започне да се стеснява, както и да се постави цедка! 

Който разбрал, разбрал…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text