img

Ако температурите са от 32 градуса нагоре, направете това за вашата градина!

/
/
/
434 Views

Лятото е в разгара си и има дни, в които температурите са безпощадни към растенията, които отглеждаме в градината си. Всеки градинар започва да мисли начини за това как да предпази зеленчуците от топлинния стрес.

Високите температури са способни много да навредят на градината и да унищожат растенията, за чието отглеждане сме положили много труд, време и усилия. Ако оставите чушките първите 3 дни без вода, реколтата ще е ДВОЙНА Ако температурите са от 32 градуса нагоре, не чакайте, а направете нещо! Най-напред се заемете с установяване белезите на топлинния стрес. Притесненията са с основание, ако високите температури продължават твърде дълго време. Много е лесно да разберете, че топлинният стрес е засегнал вашите насаждения. Ще станете свидетели на повехнали зеленчуци.

Коренът на растението поема вода, която в последствие циркулира в самото растение, за да се регулира температурата. Накрая тази вода се изпарява отново във въздуха чрез листата. Сложете бутилка вода до всеки корен с домат и ще стане ЧУДО! Разтвор от йод и сода ще спаси зеленчуците след ГРАДУШКА За съжаление тази година станахме свидетели на какви ли не климатични промени. Градинарите, които са инвестирали почти цялото си време … Прочети повече Ако обаче температурите са прекалено високи, то корените няма как да осигурят тази допълнителна вода, чрез която растенията се охлаждат.

В резултат на това се получава вехнене. Друг сигурен признак, че растенията са засегнати от високите температури, е пожълтяването на листата. Ако искате обаче да избегнете унищожаването на градината, много е важно да направите това: Поливайте, докато е хладно Това е сигурен начин, че водата ще се абсорбира в почвата, вместо да се изпарява. За предпочитане е да поливате в дълбочина, вместо това да го правите начесто. Това се прави задължително, ако почвата е прекалено суха и влагата не може лесно да проникне в нея.

Прогонете гъсениците с брашно. От тях няма да има и следа! Отглеждането на зеленчуци в градината може да се превърне в истинско предизвикателство за хората, които за пръв път се заемат с тази тр… Прочети повече Поливайте на точното място За да сте сигурни, че сте снабдили растението с достатъчно влага, поливайте на точното място.

Важно е да насочите струята на водата към корена. Можете да си помогнете с един лесен трик. За целта е нужно да изкопаете пръстен в почвата около основата на растението. Налейте вода в него и ще знаете, че коренът няма да бъде лишен от влага. Мляко, хума и йод и доматите ще зреят като ПОЛУДЕЛИ

Мулчирайте

Много опитни градинари прибягват до това, тъй като мулчирането задържа влагата в почвата и не се налага непрекъснато да поливате.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text