img

Адска катастрофа с ТИР на Тракия, режат кабината, за да извадят мъртвия шофьор

/
/
/
588 Views

Адска катастрофа с турски ТИР на магистрала “Тракия” отне живота на шофьора на камиона, а спътникът му е сериозно ранен и откаран в пазарджишката болница, е съобщил за Dir.bg говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Инцидентът е станал тази сутрин на 91-ви километър на магистралата край Пазарджик в посока София. Сигналът е подаден в 8.40 часа.

 

Водачът е самокатастрофирал – изгубил е управлението на тежкотоварния камион, обърнал се е в канавката и се е ударил в билборда в близост.

Кабината на ТИР-а е толкова силно деформирана, че се е наложило да викат екипи на Пожарната от Пловдив и Пазарджик, които да режат ламарините и да извадят шофьора. Впоследствие се е оказало, че в шофьорската кабина са двама души – и двамата турски граждани. Единият човек е оцелял, като се предполага, че това е сменникът на водача.

 

На мястото, освен пожарни коли, дойдоха и екипи на пазарджишката полиция и линейка на “Спешна помощ”.

Движението не е отцепено, тъй като камионът е изтеглен встрани, а за целта е бил повикан и кран, който да го повдигне, обясни говорителят на полицията в Пазарджик.

Впоследствие от Агенция “Пътна инфраструктура” уточниха, че временно е ограничено движението по активната и аварийната лента на магистрала “Тракия” в посока София на мястото на катастрофата.

 

Трафикът се осъществява в изпреварващата лента и се регулира от “Пътна полиция”, допълват от АПИ.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text